Home > ΦΥΣΙΚΗ / Φυσική για Επιστήμονες & Μηχανικούς Τόμος Α': Μηχανική, Θερμοδυναμική, Κύματα, Οπτική

Φυσική για Επιστήμονες & Μηχανικούς Τόμος Α': Μηχανική, Θερμοδυναμική, Κύματα, Οπτική

Μια Στρατηγική Προσέγγιση

Randall D. Knight

Εκδοτικός Όμιλος ΙΩΝ

Τιμή | € 102,82 στο καλάθι

 • Κατηγορία ΦΥΣΙΚΗ
 • Copyright 20/12/2018
 • Κωδ. Καταλ.6-Ε-257
 • Έκδοση
 • Κωδ. Εύδοξος 68403543
 • Σελίδες 896
 • ISBN 978-960-508-270-3
 • Διαστάσεις 21 x 29
 • Barcode 9789605082703
 • Εξώφυλλο μαλακό
 • Γλώσσα Ελληνικά
 • Εσωτερικό Α/Μ
 • Ελλ.ή Μεταφρ. Μεταφρασμένο
 • Βάρος σε gr

Το πρώτο ολοκληρωμένο βιβλίο το οποίο δημιουργήθηκε στη βάση έρευνας για το πως οι φοιτητές μπορούν αποτελεσματικά να μάθουν Φυσική. Η ανάπτυξη και ο έλεγχος που οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του βιβλίου είχε εν μέρει χορηγηθεί από το National Science Foundation.

Η έκδοση έγινε ευρέως αποδεκτή ως ένα νέο βιβλίο Φυσικής το οποίο για περισσότερο από 30 χρόνια παίρνει εκτεταμένη κρίσιμη αναγνώριση από καθηγητές και φοιτητές. Έχει βασιστεί τόσο στις ερευνητικά-αποδεκτές καθοδηγητικές τεχνικές που παρουσιάστηκαν από την πρώτη έκδοση, όσο και στην εκτεταμένη ανταπόκριση χιλιάδων αναγνωστών, για να αποκτήσουν οι φοιτητές περισσότερη γνώση.

Περιλαμβάνονται εικονογραφημένες Προεπισκοπήσεις Κεφαλαίων, Νέα Παραδείγματα Πρόκλησης, Παραδείγματα που είναι Βασισμένα σε Δεδομένα, Βελτιωμένες ασκήσεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου, καθώς και Επεξεργασμένα παραδείγματα και εφαρμογές από την επιστήμη της ζωής και την βιοτεχνολογία.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

ΜΕΡΟΣ Ι: Νόμοι του Νεύτωνα
1.    Οι Έννοιες της Κίνησης
2.    Κινηματική σε μια Διάσταση
3.    Διανύσματα και Συστήματα Συντεταγμένων
4.    Κινηματική σε Δυο Διαστάσεις
5.    Δύναμη και Κίνηση
6.    Δυναμική Ι: Κίνηση Κατά μήκος μιας Γραμμής
7.    Τρίτος Νόμος του Νεύτωνα
8.    Δυναμική ΙΙ: Κίνηση σε Ένα Επίπεδο
ΜΕΡΟΣ ΙΙ: Νόμοι Διατήρησης
9.    Ώθηση και Ορμή
10.    Ενέργεια
11.    Έργο
ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ: Εφαρμογές της Νευτώνιας Μηχανικής
12.    Περιστροφή Ενός Άκαμπτου Σώματος
13.    Θεωρεία του Νεύτωνα για τη Βαρύτητα
14.    Ταλαντώσεις
15.    Ρευστά και Ελαστικότητα
ΜΕΡΟΣ ΙV: Θερμοδυναμική
16.    Μια Μακροσκοπική Περιγραφή της Ύλης
17.    Έργο, Θερμότητα και ο Πρώτος Νόμος της Θερμοδυναμικής
18.    Η Μίκρο/Μάκρο Σύνδεση
19.    Θερμικές Μηχανές και Ψυκτικές Μηχανές
ΜΕΡΟΣ V: Κύματα και Οπτική
20.    Τρέχοντα Κύματα
21.    Υπέρθεση
22.    Κυματική Οπτική
23.    Ακτινική ή Γ εωμετρική Οπτική
24.    Οπτικά Όργανα


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:


Randy Knight

Ο Randy Knight έχει διδάξει Γενική Φυσική για 30 χρόνια στο Ohio State University και στο California Polytechnic University, όπου την περίοδο αυτή είναι καθηγητής Φυσικής. Ο Καθηγητής Knight πήρε το δίπλωμα Bachelor από το Washington University στο Saint Louis και ένα Ph.D στη Φυσική από το University of California, Berkeley. Ήταν μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Harvard-Smithsonian Center για Αστροφυσική πριν γίνει καθηγητής στο Ohio State University. Ήταν στο Ohio όταν άρχισε να ασχολείται με τη φυσική στην εκπαίδευση. Η ενασχόλησή του αυτή, μετά από πολλά χρόνια αργότερα, τον οδήγησε στη συγγραφή του παρόντος βιβλίου.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Καθηγητή Knight είναι στο πεδίο των LASER και της φασματοσκοπίας, και έχει πάνω από 25 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Διευθύνει επίσης τα προγράμματα σπουδών στο Πολυτεχνείο της Καλιφόρνιας, όπου παράλληλα με τη Γενική Φυσική, διδάσκει θέματα ενέργειας, ωκεανογραφίας και περιβάλλοντος. Όταν δεν είναι στην τάξη όταν δεν βρίσκεται μπροστά στον υπολογιστή του, μπορείτε να βρείτε το Randy να κάνει πεζοπορία, θαλάσσιο καγιάκ, να παίζει πιάνο,  να αφιερώνει το χρόνο του στη σύζυγο του Sally, στις επτά γάτες του.


Ευστάθιος Σιδερής

Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 1978 και ανακηρύχθηκε διδάκτορας το 1984 από το ίδιο Τμήμα με έρευνα στη Φυσική Πλάσματος που έκανε στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Από το 1985 έως το 1990 ήταν Εργαστηριακός  Επιστημονικός Συνεργάτης στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και το 1991 εντάχθηκε στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τμήματος Ηλεκτρονικής του Παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης, αρχικά ως Καθηγητής Εφαρμογών και μετά ως Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο Εφαρμογές Ηλεκτρομαγνητισμού και Οπτοηλεκτρονικών Διατάξεων. Παράλληλα και για δέκα (10) Ακαδημαϊκά Έτη ήταν διδάσκων με το ΠΔ 407/1980 στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από το 2001 έως και το 2003 διετέλεσε Εισηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας με αρμοδιότητες την αναγνώριση, την ισοτίμηση και την αντιστοίχιση τίτλων σπουδών της αλλοδαπής με τίτλους σπουδών των ΤΕΙ καθώς και την πιστοποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών των Τμημάτων των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ. Από το 2004 είναι Καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) με γνωστικό αντικείμενο «Γενική Φυσική».

Πέρα από τη Φυσική του Πλάσματος, τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Καθηγητή Σιδερή εστιάζονταν στο Περιβάλλον και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Τα τελευταία δυο (2) χρόνια αναπτύσσει πειραματική διάταξη για τη μελέτη, σε πραγματικό χρόνο, της σταθερά G της Παγκόσμιας Έλξης.