Home > ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ / Δημόσιες Σχέσεις. Στρατηγικές και Τακτικές

Δημόσιες Σχέσεις. Στρατηγικές και Τακτικές

Dennis L. Wilcox, Glen T. Cameron

Εκδοτικός Όμιλος ΙΩΝ

Τιμή | € 42,40 στο καλάθι

 • Κατηγορία ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 • Copyright 20/01/2015
 • Κωδ. Καταλ.6-E-141
 • Έκδοση
 • Κωδ. Εύδοξος 22868851
 • Σελίδες 594
 • ISBN 978-960-508-153-9
 • Διαστάσεις 21 x 29
 • Barcode 9789605081539
 • Εξώφυλλο σκληρό
 • Γλώσσα Ελληνικά
 • Εσωτερικό Α/Μ
 • Ελλ.ή Μεταφρ. Μεταφρασμένο
 • Βάρος σε gr 1600

Η δέκατη έκδοση του βιβλίου αυτού εξακολουθεί να είναι μία δημοφιλής επιλογή ως το πλέον περιεκτικό και ενημερωμένο βιβλίο για την γνωριμία των φοιτητών με τον κλάδο των δημοσίων σχέσεων.

Η παρούσα έκδοση, όπως και αυτές που προηγήθηκαν, εξακολουθεί να συνδυάζει με επιτυχία την θεωρία, τις βασικές αρχές και την πράξη σε μία ελκυστική, ολοκληρωμένη μορφή, που είναι ταυτόχρονα εύχρηστη και σαφής, χωρίς να είναι υπερφίαλη και ρηχή.
 
Σε όλο το βιβλίο οι φοιτητές θα μπορέσουν να βρουν ενδιαφέροντα παραδείγματα, μελέτες περιπτώσεων και εφαρμογές, τα οποία θα τους ενθαρρύνουν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της ανάλυσης και της επίλυσης προβλημάτων. Το αφηγηματικό ύφος που έχουν υιοθετήσει οι συγγραφείς και ο σύγχρονος και κομψός σχεδιασμός του βιβλίου, προσελκύουν το ενδιαφέρον των φοιτητών.
 
Έτσι, σε κάθε κεφάλαιο θα μπορέσουν να εντοπίσουν ενδιαφέροντα στοιχεία, που θα τους δώσουν μία πρώτη εικόνα γύρω από το πώς μπορεί να είναι η επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα των δημοσίων σχέσεων. Την ίδια στιγμή, το βιβλίο είναι ελκυστικό και για τους ίδιους τους καθηγητές, οι οποίοι επιθυμούν να δώσουν στους φοιτητές τους μία πλήρη και ουσιαστική εικόνα των δημοσίων σχέσεων, ως μίας διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων, η οποία ενσωματώνει την ηθική υπευθυνότητα και την εφαρμογή βασικών αρχών.
 
Κάθε κεφάλαιο διαθέτει παραδείγματα από βραβευμένες εκστρατείες, αλλά και από σύγχρονα ζητήματα, που οι φοιτητές κρίνουν ως ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά.
 
Σε κάθε κεφάλαιο παρουσιάζονται επιλεκτικά κάποιες φράσεις έμπειρων και επιτυχημένων επαγγελματιών του χώρου. Πρόκειται για σύντομες και περιεκτικές δηλώσεις που εμπεριέχουν την ουσία της πείρας και της επαγγελματικής τους σοφίας. Πιστεύουμε ότι μία τέτοια προσέγγιση μεταδίδει εν συντομία την άποψη των επαγγελματιών, πολύ καλύτερα απ' ότι μία μακροσκελής συνέντευξη.
 
Το κείμενο έχει χωριστεί σε πέντε μέρη, ώστε να δίνει μία πλήρη εικόνα του κλάδου των δημοσίων σχέσεων: Μέρος 1: Ρόλος, Μέρος 2: Διαδικασίες, Μέρος 3: Στρατηγική, Μέρος 4: Τακτικές και Μέρος 5: Εφαρμογή.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

ΜΕΡΟΣ I - Ρόλος
                01           Τι Είναι οι Δημόσεις Σχέσεις 1
                02           Η Εξέλιξη των Δημοσίων Σχέσεων 37
                03           Δεοντολογία και Επαγγελματισμός 66
                04           Εταιρείες και Τμήματα Δημοσίων Σχέσεων 94
ΜΕΡΟΣ II - Διαδικασία
                05           Έρευνα
                06           Σχεδιασμός Προγράμματος
                07           Επικοινωνία
                08           Αξιολόγηση
ΜΕΡΟΣ III - Στρατηγική
                09           Κοινή Γνώμη και Πειθώ
                10           Διαχείριση Συγκρούσεων: Χειρισμός Προβλημάτων,
                                Κινδύνων και Κρίσεων
                11           Προσεγγίζοντας ένα Διαφοροποιημένο Κοινό
                12           Δημόσιες Σχέσεις και Νόμος
ΜΕΡΟΣ IV - Τακτικές
                13           Διαδίκτυο και Κοινωνικά Δίκτυα
                14           Προετοιμασία Υλικού για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
                15           Ραδιόφωνο και Τηλεόραση
                16           Συνέδρια και Εκδηλώσεις;
ΜΕΡΟΣ V - Εφαρμογή
                17           Εταιρείες
                18           Ψυχαγωγία, Αθλητισμός και Τουρισμός
                19           Πολιτική και Κράτος
                20           Διεθνείς Δημόσιες Σχέσεις
                21           Μη-Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Υγεία και Εκπαίδευση

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

( σε περίπτωση που δεν σας εμφανίζονται τα αρχεία, χρησιμοποιήστε άλλον browser )

 

 

( σε περίπτωση που δεν σας εμφανίζονται τα αρχεία, χρησιμοποιήστε άλλον browser )

 

Ο DennisL. Wilcox, Ph.D., είναι ομότιμος καθηγητής δημοσίων σχέσεων και πρώην διευθυντής της Σχολής Δημοσιογραφίας και Μαζικής Επικοινωνίας στο San Jose State University της Καλι­φόρνια. Είναι τακτικό και πιστοποιημένο (APR) μέλος της PublicRelationsSocietyofAmerica, πρώην πρόεδρος του PRSA Edu­cator's Academy και πρώην πρόεδρος του τομέα δημοσίων σχέσεων του AEJMC. Μεταξύ άλλων βιβλίων του, ο Dr. Wilcox είναι συγ­γραφέας του Public Relations: Strategies and Tactics και του Think: Public Relations. Έχειεπίσηςγράψειτο Public Relations Writing and Media Techniques. Ανάμεσα στις διακρίσεις που έχει λάβει, έχει βραβευτεί ως «Outstanding Educator» από την PRSA, έχει παραλάβει το XifraAward από το UniversityofGirona (Ισπανία), ενώ του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης. Συμμετέχει ενεργά στη Διεθνή Ένωση Δημοσίων Σχέ­σεων (IPRA), ενώ είναι μέλος της Arthur W. Page Society, μίας ομάδας στελεχών από τον χώρο της επικοινωνίας. Ο Dr. Wilcox εργάζεται σήμερα ως σύμβουλος, ενώ παράλληλα κάνει ομιλίες και διοργανώνει εργαστήρια για φοιτητές και επαγγελματίες σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδία, η Λετονία, η Σερβία και η Αργεντινή. Η φιλοσοφία του, αναφερόμενος σε ρήση του Αγίου Αυγουστίνου, είναι «Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο και όσοι δεν ταξιδεύουν, διαβάζουν μόνο μία σελίδα του».

Ο Glen Τ. Cameron, Ph.D., είναι κάτοχος της έδρας Gregory ChairI στην Δημοσιογραφική Έρευνα και ιδρυτής του Health Communication Research Center στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι. Ο Dr.Cameron έχει συγγράψει περισσότερα από 300 άρθρα, κεφάλαια βιβλίων και βραβευμένες έρευνες, πάνω σε θέματα που άπτονται των δημοσίων σχέσεων. Εκτός από την συμβολή του στην συγγραφή του Public Relations: Strategies and Tactics, έχει επίσης συγγράψει το Think: Public Relations. Αγαπητός ομιλητής σε όλο τον κόσμο, ο Dr. Cameron έχει διακριθεί με τα βραβεία Baskett-Mosse και Pathfinder για την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Το Πανεπιστήμιο του Μισούρι τον τίμησε το 2006 με το 21st Century Corpsof Discovery Lectureship, που δίνεται μία φορά τον χρόνο σε κάποιον διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό. Ο Dr. Cameron δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των δημοσίων σχέσεων, καθώς είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση 42 εκατομμυρίων δολαρίων από εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης για προγράμματα δημοσίων σχέσεων στον τομέα της υγείας και για οργανισμούς όπως το NIH, το NCI, το Missouri Foundation for Health, το USDA, το CDC, το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας και την Monsanto. Όποτε διαθέτει ελεύθερο χρόνο, ο Dr. Cameron απολαμβάνει τους ποταμούς και τα βουνά της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Μοντάνα, καθώς και την φύση σε διάφορες χώρες του κό­σμου.