Home > Μ,Μ,Ε, - ΘΕΑΤΡΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / Η Δύναμη του Ηθοποιού. Η Τεχνική Τσάμπακ

Η Δύναμη του Ηθοποιού. Η Τεχνική Τσάμπακ

Ivana Chubbuck

Εκδοτικός Όμιλος ΙΩΝ

Τιμή | € 18,00 στο καλάθι

 • Κατηγορία Μ,Μ,Ε, - ΘΕΑΤΡΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
 • Copyright 24/06/2021
 • Κωδ. Καταλ.6-Ε-297
 • Έκδοση
 • Κωδ. Εύδοξος -
 • Σελίδες 520
 • ISBN 978-960-508-326-7
 • Διαστάσεις 15 x 23
 • Barcode 9789605083267
 • Εξώφυλλο μαλακό
 • Γλώσσα Ελληνικά
 • Εσωτερικό Α/Μ
 • Ελλ.ή Μεταφρ. Μεταφρασμένο
 • Βάρος σε gr

Η Τεχνική των 12 βημάτων της Ιβάνα Τσάμπακ που θα οδηγήσει τον ηθοποιό από το αρχικό σενάριο ως τη δόμηση ενός ολοζώντανου δυναμικού ρόλου, τώρα και στα ελληνικά, σε επιμέλεια και μετάφραση του Χρήστου Βασιλόπουλου & Γιώργου Καραμίχου.

Η Τεχνική Τσάμπακ αποτελεί την κορυφή της υποκριτικής του εικοστού πρώτου αιώνα για πολλά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής μας. Η Τσάμπακ πήρε τις θεωρίες των μεγαλύτερων δασκάλων υποκριτικής, όπως του Στανισλάβσκι, του Μάισνερ και του Χέιγκεν, και τις εξέλιξε με μεθόδους όπως η χρήση του εσωτερικού πόνου και των συναισθημάτων, όχι ως αυτοσκοπό μα ως έναν τρόπο δια-χείρισης και επίτευξης ενός στόχου. Το αποτέλεσμα είναι μια αληθινή ανθρώπινη συμπεριφορά - από την πηγή της - που δημιουργεί έναν χαρακτήρα ρεαλιστικό και καθηλωτικό.
 
Εκτός από την ιδιαίτερα αποτελεσματική διαδικασία των 12 βημάτων για τη δημιουργία ενός ζωντανού χαρακτήρα, το βιβλίο συμπεριλαμβάνει:
- Ανάλυση σεναρίου σε κλασικά και σύγχρονα σενάρια σε κινηματογράφο, τηλεόραση και θέατρο
- Συναρπαστικές παρασκηνιακές αφηγήσεις για το πώς πολλοί διάσημοι ηθοποιοί τελειοποίησαν την τεχνική τους
- Παράρτημα με ειδικά εργαλεία υποκριτικής και ασκήσεις, όπως το πώς να νιώσεις σωματικά μεθυσμένος ή μαστουρωμένος, πώς να αναπαράγεις σωματικά συμπτώματα φόβου ή ψυχικής νόσου, πώς να υποδυθείς αποτελεσματικά έναν κατά συρροή δολοφόνο ή πώς να δημιουργήσεις ερωτική χημεία με τον παρτενέρ σου.
 

«Η Ιβάνα Τσάμπακ είναι η μεγαλύτερη κόουτς υποκριτικής του εικοστού πρώτου αιώνα... Οι καινοτόμες εκπαιδευτικές της μέθοδοι συμπληρώνουν και ταυτόχρονα ανταγωνίζονται τις μεθόδους των μεγάλων δασκάλων του παρελθόντος... Υπό την καθοδήγηση της Ιβάνα, η εξέλιξη της καριέρας μου και το βάθος της δουλειάς μου άλλαξαν δραματικά.» Χάλι Μπέρι

«Βρήκα αυτήν την ενεργητική προσέγγιση εξαιρετικά αποτελεσματική - όχι μόνο στην υποκριτική, αλλά και στην συγγραφή και την σκηνοθεσία.» Ερικ Λα Σαλ

«Είναι η Βίβλος μου. Δεν φεύγω από το σπίτι χωρίς αυτή.» Εύα Μέντες
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

ΜΕΡΟΣ Ι: Τα 12 Βήματα της Τεχνικής Τσάμπακ
01. Εργαλείο #1: ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
02. Εργαλείο #2: ΣΤΟΧΟΣ ΣΚΗΝΗΣ
03. Εργαλείο #3: ΕΜΠΟΔΙΑ
04. Εργαλείο #4: ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ
05. Εργαλείο #5: ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
06. Εργαλείο #6: ΠΑΥΣΕΙΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
07. Εργαλείο #7: Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ
08. Εργαλείο #8: ΧΩΡΟΣ και ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΙΧΟΣ
09. Εργαλείο #9: ΔΡΑΣΕΙΣ
10. Εργαλείο #10: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
11: Εργαλείο #11: ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
12: Εργαλείο #12: ΑΦΕΣΟΥ
 
ΜΕΡΟΣ II: 'Αλλα Εργαλεία Υποκριτικής και Ασκήσεις
13. Κατάχρηση Ουσιών
14. Δημιουργώντας Σεξουαλική Χημεία
15. Παίζοντας έναν Κατά Συρροή Δολοφόνο
16. Δημιουργώντας Οργανικό Φόβο
17. Δημιουργώντας Οργανικά Συναισθήματα για Θάνατο και Επικείμενο Θάνατο
18. Βιώνοντας την Εμπειρία της Εγκυμοσύνης (από την οπτική γωνία του 'Ανδρα και της Γυναίκας)
19. Βιώνοντας την Εμπειρία του Γονιού
20. Παίζοντας έναν Παραπληγικό ή Τετραπληγικό
21. Δημιουργώντας Συναισθηματική Αλήθεια για Ουλές και Μώλωπες
22. Υποδυόμενος, με Οργανικό Τρόπο, την Απασχόληση, το Επάγγελμα ή την Καριέρα ενός Ρόλου
 
ΜΕΡΟΣ III: Η Πρακτική Εφαρμογή των 12 Εργαλείων
Ανάλυση Σεναρίου για τον «Θείο Βάνια» Χρησιμοποιώντας τα 12 Εργαλεία
Πρακτική Εφαρμογή: Σκηνές με Τρία ή Περισσότερα 'Ατομα


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Η Ιβάνα Τσάμπακ είναι μια από τις πιο περιζήτητες δασκάλες της υποκριτικής τέχνης, έχοντας διδάξει χιλιάδες σπουδαστές για πάνω από είκοσι χρόνια. Ίδρυσε το Εργαστήριο Ιβάνα Τσάμπακ στο Χόλιγουντ, το οποίο έχει γίνει αγαπημένο εργαστήριο ηθοποιών, συγγραφέων και σκηνοθετών. Από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συχνά χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο σημαντικές αυθεντίες στο χωρο της υποκριτικής τέχνης. Ζει στο Λος 'Αντζελες μαζί με τον σύζυγό της και σκηνοθέτη, Λύντον Τσάμπακ.

Το βιβλίο «Η Δύναμη του Ηθοποιού» είναι μεταφρασμένο και κυκλο­φορεί σε 17 γλώσσες.
Το επίσημο site της Ιβάνα Τσάμπακ: www.ivanachubbuck.com.


ΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ:
 
Χρήστος Βασιλόπουλος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Ίασμος και της American Academy of Dramatic Arts, δούλεψε για 14 συνεχή χρόνια στο θέ­ατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, πριν πάρει την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στο Λος Άντζε­λες. Στην Ελλάδα εργάστηκε για 3 έτη ως ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου και συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Δημήτρης Μαυρίκιος, ο Κώστας Τσιάνος, ο Σλόμπονταν Ουνκόφσκι κ.ά. Από το 2009 και μέχρι σήμερα, ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες και έχει λάβει μέρος σε πολλές Αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές, στον κινηματογράφο, στο ραδιόφωνο αλλά και σε Video Games. Από το 2010 έως το 2016, υπήρξε ενεργό μέλος του «Ivana Chubbuck Studio», δουλεύοντας με την Ιβάνα Τσάμπακ ακόμα και στην Ελλάδα.

Η μετάφραση στα ελληνικά του best seller βιβλίου «Η Δύναμη του Ηθοποιού» της Ιβάνα Τσαμπακ, είναι το αποτέλεσμα πολλών ωρών διδασκαλίας της τεχνικής της Ιβάνα, από τον ίδιο τον Χρήστο, αλλά και προσωπικής επιθυμίας της ίδιας της Ιβάνα, μιας και ο Χρήστος Βασιλόπουλος είναι ένας από τους αγαπημένους ηθο­ποιούς της κορυφαίας καθηγήτριας υποκριτικής. Η μετάφραση αυτού του εγχειρι­δίου, δε θα ήταν ποτέ εφικτή, χωρίς την συνεργασία και συμμετοχή «ορόσημο» του καρδιακού φίλου και συνεργάτη του Χρήστου, Γιώργου Καραμίχου.

Γιώργος Καραμίχος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολή της Stella Adler-Los Angeles ως Fulbright υπότροφος. Έχει παίξει σε περισ­σότερες από 50 θεατρικές παραστάσεις, 35 ταινίες και 15 τηλεοπτικές σειρές. Έχει επίσης σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και στην Αμερική. Έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος θεατρικός ηθοποιός του 2008 από τα βραβεία Αθηνοράματος για την ερμηνεία του ως Φερνάντο στην παράσταση «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ» του Θεάτρου Τέχνης.

Έχει επίσης έντονη ανθρωπιστική και ζωοφιλική δράση υποστηρίζοντας ενεργά το Χαμόγελο του Παιδιού, τη Θεραπευτική Ιππασία και άλλες μη κερδοσκοπικές, μη κυβερνητικές εταιρείες με στόχο τη βελτίωση της ζωής κοινωνικά υποβαθμι­σμένων ατόμων και ζώων. Διδάσκει υποκριτική εδώ και αρκετά χρόνια σε διάφορες δραματικές σχολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέση τακτικού καθηγητή στη σχολή της Στέλλα Άντλερ στο Λος Άντζελες όπου διδάσκει τη δική του τε­χνική.