Home > ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ / Τουρισμός & Κοινωνία

Τουρισμός & Κοινωνία

Φαρμάκη 'Αννα

Εκδοτικός Όμιλος ΙΩΝ

Τιμή | € 8,48 στο καλάθι

  • Κατηγορία ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Copyright 01/01/2018
  • Κωδ. Καταλ.6-Ε-219
  • Έκδοση
  • Κωδ. Εύδοξος 68403590
  • Σελίδες 128
  • ISBN 978-960-508-260-4
  • Διαστάσεις 17 x 24
  • Barcode 9789605082635
  • Εξώφυλλο μαλακό
  • Γλώσσα Ελληνικά
  • Εσωτερικό Α/Μ
  • Ελλ.ή Μεταφρ. Ελληνικό
  • Βάρος σε gr 210

Ο τουρισμός είναι κατ’ εξοχήν ένα κοινωνικό φαινόμενο. Στον πυρήνα της τουριστικής δραστηριότητας βρίσκονται οι άνθρωποι και πιο συγκεκριμένα τα μέλη της κοινωνίας υποδοχής και τα μέλη της κοινωνίας των ταξιδιωτών που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσα στο τουριστικό πλαίσιο. Ως αποτέλεσμα, ο τουρισμός αποτελεί μια κοινωνική δραστηριότητα που οδηγεί στη διαμόρφωση των αντιλήψεων, στάσεων και συμπεριφορών των τουριστών και των κοινωνιών υποδοχής ενώ έχει τόσο θετικό όσο και αρνητικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες των τουριστικών προορισμών. Παράλληλα, η κατανάλωση του τουριστικού προϊόντος επηρεάζεται από διάφορους κοινωνικούς παράγοντες και τάσεις. Επομένως, η σχέση μεταξύ τουρισμού και κοινωνίας είναι αμφίδρομη αφού ο τουρισμός επηρεάζει την κοινωνία και επηρεάζεται από την κοινωνία.

'Αρα, η μελέτη του τουρισμού δεν μπορεί να αγνοήσει τις κοινωνικές διαστάσεις, πτυχές και επιπτώσεις της τουριστικής δραστηριότητας. Μέχρι πρότινος επικρατούσε η αντίληψη ότι ο τουρισμός είναι μια βιομηχανία, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μερίδιο των ερευνών να επικεντρωθεί στις οικονομικές διαστάσεις του τουρισμού οδηγώντας στην παράβλεψη της κοινωνικής πτυχής του. Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρείται μια αύξηση στις μελέτες που επικεντρώνονται στις κοινωνικές διαστάσεις του τουρισμού με ερευνητές διάφορων κοινωνικών επιστημών να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τη μελέτη του τουρισμού ως ερευνητικό πεδίο.

Το βιβλίο αυτό αναγνωρίζει τη σημαντικότητα της ανάλυσης της σχέσης μεταξύ τουρισμού και κοινωνίας και αποσκοπεί στην εμβάθυνση της κατανόησης του τουριστικού φαινομένου μέσα από μια κοινωνιολογική οπτική γωνία. Το βιβλίο απευθύνεται στους φοιτητές των τουριστικών σπουδών και σε ερευνητές του κλάδου που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν το κοινωνικό πλαίσιο της τουριστικής δραστηριότητας, όσο και σε μελετητές της κοινωνιολογίας που ενδιαφέρονται για τον κοινωνικό ρόλο του τουρισμού.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

1. Η Κοινωνιολογική Προσέγγιση του Τουρισμού
2. Η Εξέλιξη του Τουρισμού
3. Η Τουριστική Κατανάλωση
4. Η Αναζήτηση της Αυθεντικότητας
5. Τουρισμός και Ταυτότητα
6. Η Παραγωγή του Τουριστικού Χώρου
7. Οι Κοινωνικές Επιπτώσεις του Τουρισμού
8. Τουρισμός και Κοινωνία: Μελλοντικές Τάσεις
Βιβλιογραφία

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
( σε περίπτωση που δεν σας εμφανίζονται τα αρχεία, χρησιμοποιήστε άλλον browser )

 

( σε περίπτωση που δεν σας εμφανίζονται τα αρχεία, χρησιμοποιήστε άλλον browser )

 

Η Άννα Φαρμάκη είναι Λέκτορας στη Διοίκηση Τουρισμού στο Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στο Μάρκετινγκ από το Nottingham Trent University.

Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ από το Kingston University και πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Westminster του Λονδίνου.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως καθηγήτρια και υπεύθυνη προγραμμάτων Διοίκησης Φιλοξενίας και Τουρισμού σε ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου. Το ερευνητικό της έργο έχει εκδοθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Επίσης, έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια από πανεπιστήμια του εξωτερικού ενώ επί του παρόντος είναι επισκέπτρια λέκτορας του Πανεπιστήμιου Εφαρμοσμένων Επιστημών Stralsund της Γερμανίας. Είναι μέλος (fellow) του Higher Education Academy του Ηνωμένου Βασιλείου και εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Ευρωπαϊκές Δράσεις COST.