Home > ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ / Απειροστικός Λογισμός Ι & Matlab

Απειροστικός Λογισμός Ι & Matlab

Γλαμπεδάκης Μιχάλης, Γλαμπεδακης Αντώνης

Εκδοτικός Όμιλος ΙΩΝ

Τιμή | € 58,30 στο καλάθι

 • Κατηγορία ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
 • Copyright 20/01/2015
 • Κωδ. Καταλ.6-E-132
 • Έκδοση
 • Κωδ. Εύδοξος 41962870
 • Σελίδες 944
 • ISBN 978-960-508-146-1
 • Διαστάσεις 17 x 24
 • Barcode 9789605081461
 • Εξώφυλλο μαλακό
 • Γλώσσα Ελληνικά
 • Εσωτερικό Α/Μ
 • Ελλ.ή Μεταφρ. Ελληνικό
 • Βάρος σε gr 1675

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές/τριες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όμως μπορεί να μελετηθεί και από όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για ένα αναλυτικό σύγγραμμα στο χώρο των "Ανώτερων Μαθηματικών".

Η ύλη του καλύπτει τον Διανυσματικό Λογισμό, την Αναλυτική Γεωμετρία, τη Συναρτησιακή Ανάλυση, τον Διαφορικό Λογισμό, τον Ολοκληρωτικό Λογισμό και τα Ιστορικά Στοιχεία σε έκταση και βάθος που προβλέπονται για αυτήν τη βαθμί­δα της εκπαίδευσης. Προστέθηκε ένα ολόκληρο μέρος με το γενικό μαθηματικό πακέτο MATLAB, το οποίο επιτρέπει τη γρήγορη επίλυση προβλημάτων σε διάφορα θέματα του βιβλίου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το βιβλίο έχει σχεδιασθεί για να διδαχθεί σ’ ένα εξάμηνο με τετράωρη έως εξάωρη διδασκαλία την εβδομάδα και παράλληλα να χρησιμεύει ως βιβλίο αναφοράς Ανώτερων Μαθηματικών. Αυτός είναι και ο λόγος που η παρουσίαση της ύλης του έγινε με τρόπο απλό και κατά το δυνατόν σύντομο.

Οι καθαρά θεωρητικές επισημάνσεις συνοδεύονται πάντοτε από παραδείγματα που αναλύουν το νόημά τους, ενώ οι δύσκολες αποδείξεις παραλείφθηκαν ή γρά­φτηκαν με μικρότερη γραμματοσειρά ώστε να διδαχθούν επιλεκτικά, χωρίς αυτό να βλάπτει τη συνέχεια και την κατανόηση της ύλης του βιβλίου. Εξ’ άλλου ένας μεγάλος αριθμός από προτεινόμενες για λύση ασκήσεις μαζί με τις απαντήσεις τους, δίνουν την ευκαιρία στους φοιτητές για εξάσκηση και άμεση εμπέδωση της ύλης του βιβλίου.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ · ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
1: Συμβολισμοί από τη μαθηματική λογική και τα σύνολα
2: Σύνολα αριθμών
3: Ορίζουσες και γραμμικά συστήματα
4: Πραγματικές συναρτήσεις

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
· ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΟΣ ΑΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ
    Α. ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ
5: Ορισμοί και μετρικές σχέσεις στα διανύσματα
6: Συστήματα συντεταγμένων
7: Εισαγωγή στους διανυσματικούς χώρους
    Β. ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ
8: Γραμμές στο επίπεδο (R2)
9: Γενικά περί καμπυλών 2ου βαθμού
10: Στοιχεία από τη μελέτη του R3

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ · ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ
11: Όριο συνάρτησης

12: Συνέχεια συνάρτησης
13: Παράγωγος συνάρτησης
14: Περί διαφορικών
15: Εφαρμογές του διαφορικού λογισμού

ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ
· ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ

16: Θεμελιώδη θέματα
17: Γενικευμένα ολοκληρώματα
18: Εφαρμογές του ολοκληρωτικού λογισμού
19: Μέθοδοι Ολοκλήρωσης

ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ
· ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ
20: Ακολουθίες - Πρόοδοι - Σειρές

ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ
· MATLAB
21: Βασικά στοιχεία Matlab
22: Τα Μαθηματικά του Matlab
23: Τα γραφικά του Matlab
24: Τα πολυώνυμα στο Matlab
25: Αρχεία εντολών και συναρτήσεων M-Files
26: Προγραμματισμός Matlab
27: Προσεγγιστικές μέθοδοι με Matlab με συμβολικό προγραμματισμό
28: Ειδικά θέματα του ML
29: Διαχείριση αποτελεσμάτων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
 ( σε περίπτωση που δεν σας εμφανίζονται τα αρχεία, χρησιμοποιήστε διαφορετικό browser )

 

 

( σε περίπτωση που δεν σας εμφανίζονται τα αρχεία, χρησιμοποιήστε διαφορετικό browser )

 
Ο Μιχάλης Γλαμπεδάκης γεννήθηκε στο Κολυμπάρι Χανίων. Μεγάλωσε στον Πειραιά και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Αγγλία και πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Είναι καθηγητής στο ΤΕΙ Αθηνών. Δίδαξε επί 3 χρόνια στη ΣΕΛΜΕ (Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Ηρακλείου, 3 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και 2 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μέχρι σήμερα έχει διδάξει περισσότερες από 4.000 ώρες σε σεμινάρια ενηλίκων του Υπουργείου Προεδρίας (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης) και διαφόρων Οργανισμών όπως η ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κ.ά.

Είναι ένας από τους 250 διαπιστευμένους εκπαιδευτές εκπαιδευτών και αξιολογητές για την πιστοποίηση εκπαιδευτών του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού/Υπουργείο Παιδείας - πρώην ΕΚΕΠΙΣ Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης/Υπουργείο Εργασίας) στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Επί 4 χρόνια διετέλεσε Προϊστάμενος της Μονάδας Τεχνικής Βοήθειας του Υπουργείου Παιδείας που υλοποιούσε τα χρηματοδοτούμενα από τη Διεθνή Τράπεζα Εκπαιδευτικά Σχέδια.

Έχει συντάξει 30 μελέτες για λογαριασμό διαφόρων Υπουργείων και Οργανισμών. Υπήρξε Σύμβουλος Ανάπτυξης των Εργαστηρίων: της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου, της Σχολής Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κύπρου, των Εργαστηρίων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Λεμεσού, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΟΤ, των Εργαστηρίων της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, των Αρσάκειων Σχολείων Πάτρας και Ιωαννίνων, του ΓΝΑ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ", του Γραφείου "ΔΟΞΙΑΔΗ", και δεκάδων άλλων έργων. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου) και της ΣΕΛΕΤΕ.

Έχουν δημοσιευθεί πολλές ανακοινώσεις και άρθρα του σε διεθνή συνέδρια, εφημερίδες και περιοδικά. Τέλος, έχει συγγράψει μόνος ή και με άλλους 41 βιβλία στον Εκδοτικό Όμιλος ΙΩΝ.

Από τον Ιούνιο του 2004 είναι μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για την Ανώτατη Εκπαίδευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργαζομένων χωρών και Σύμβουλος του ECTS (European Credit Transfer System – Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων) και της Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Ευρώπης.