Home > ΧΗΜΕΙΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΑ / Εργαστηριακές Ασκήσεις Οργανικής Χημείας

Εργαστηριακές Ασκήσεις Οργανικής Χημείας

Καλκάνης Γεώργιος, Χατήρης Ιωάννης, Καταχανάκη Α.

Μακεδονικές

Τιμή | € 12,17 στο καλάθι

  • Κατηγορία ΧΗΜΕΙΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΑ
  • Copyright 2002
  • Κωδ. Καταλ.4-Ε-08
  • Έκδοση
  • Κωδ. Εύδοξος 77118138
  • Σελίδες 160
  • ISBN 960-319-223-6
  • Διαστάσεις 17 x 24
  • Barcode 9789603192237
  • Εξώφυλλο μαλακό
  • Γλώσσα Ελληνικά
  • Εσωτερικό Α/Μ
  • Ελλ.ή Μεταφρ. Ελληνικό
  • Βάρος σε gr 326

Μ' αυτές τις σημειώσεις γίνεται η ενημέρωση του σπουδαστή πριν, κατά και μετά την εκτέλεση μιας άσκησης στο εργαστήριο της χημείας, για μεγαλύτερο όφελος του.

Οι ασκήσεις περιέχουν και το απαραίτητο θεωρητικό μέρος της χημείας. Έχουν ληφθεί υπ' όψη σειρές σημειώσεων για εργαστηριακές ασκήσεις, σημειώσεις άλλων εργαστηρίων και παρατηρήσεις πάνω στα προβλήματα της άσκησης των σπουδαστών που για πρώτη φορά εκτελούν ασκήσεις Χημείας.

Δρ. Γεώργιος Καλκάνης, Καθηγητής, Πρόεδρος Δ.Ε. Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων

 

Γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου απέκτησε πτυχίο Χημείας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο Τμήμα Χημείας της Σχολής Φυσικών Επιστημών, όπου απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην Ανόργανη Χημεία.

 

Εργάσθηκε ως Χημικός στα ερευνητικά εργαστήρια της S.R.Co στην Αθήνα (1969), εξελέγη Καθηγητής πρώτης βαθμίδας στη Σχολή Μηχανικών του ΚΑΤΕΕ Θεσσαλονίκης, εργάσθηκε ως Καθηγητής Σχολών Υπομηχανικών ΕΜΠ (1973), υπήρξε ο πρώτος Διευθυντής της Σχολής Μηχανικών, την οποία και διοργάνωσε, εξελέγη Προϊστάμενος του Τμήματος Μηχανολογίας (1975), ανέλαβε τη διοργάνωση του ΚΑΤΕΕ Καβάλας, ειδικότερα διοργάνωσε τη Σχολή Τεχνολόγων Χημικών Πετρελαίου και παρέμεινε όλο αυτό το διάστημα Διευθυντής της Σχολής Μηχανικών (1977-80), εξελέγη Προϊστάμενος του Γενικού Τμήματος Φυσικής – Χημείας και Τεχνολογίας Υλικών του Τ.Ε.Ι. Αθηνών (1985), διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΠΘ για θέματα τριτοβάθμιας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (1991-93).

 

Από το 1989 μέχρι το 1993 διετέλεσε Σύμβουλος του Ι.Κ.Υ. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας από το 2002 έως το 2005. Από το Σεπτέμβριο του 2005 είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

 

Επί δεκαετίες συμμετέχει ενεργά σε διάφορους συνδικαλιστικούς φορείς, με σκοπό αφ’ ενός μεν την προώθηση των αιτημάτων του Εκπαιδευτικού Προσωπικού της τριτοβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης, αφ’ ετέρου δε την βελτίωση του Status των Ιδρυμάτων. Πιο συγκεκριμένα, διετέλεσε Γραμματέας της ΕΚΑΣ (Πανελληνίου Συνδικαλιστικού Οργάνου των Καθηγητών ΚΑΤΕΕ), εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. Αθήνας (1988), Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. Αθήνας (1977). Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Τ.Ε.Ι. (1997), Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Τ.Ε.Ι. (2002).

 

Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό βιβλίων (Τεχνολογία Υλικών, Εργαστήρια Τεχνολογίας Υλικών, Οργανική Χημεία, Εργαστήρια Οργανικής Χημείας, Χημική Τεχνολογία, Ασκήσεις Ανόργανης Χημείας, Χημεία Καυσίμων, Βιομηχανική Χημεία, Ασφάλεια Εργασίας και Προστασία Περιβάλλοντος, Μορφές Ενέργειας, Τεχνολογία Δομικών Υλικών, Τεχνολογία Οδοντιατρικών Υλικών, Χημική Τεχνολογία, Διαχείριση Φυσικών Πόρων, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Χατήρη και πρόσφατα με την επίκουρο καθηγήτρια κ. Σταθουλοπούλου.

 

Η ερευνητική του εμπειρία είναι σημαντική. Συμμετείχε σε περισσότερα από δέκα ερευνητικά προγράμματα, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία ΤΕΙ Αθήνας και Πανεπιστημίου στην Ανόργανη Χημεία. Η κύρια ερευνητική του εργασία αφορά θέματα εφηρμοσμένης ανόργανης χημείας. Η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία του Τμήματος Φυσικής, Χημείας και Τεχνολογίας Υλικών του ΤΕΙ Αθήνας και του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, Τμήμα Χημείας (Καθηγητής κ. Ν. Χατζηλιάδης).

 

Συμμετείχε στην οργάνωση και λειτουργία (coordinator) Μεταπτυχιακού Προγράμματος με θέμα τον «Ποιοτικό Έλεγχο», που αποτελούσε συνεργασία του Τ.Ε.Ι. Αθήνας του Πανεπιστημίου του Manchester. Δίδαξε το μάθημα της Τεχνολογίας των Υλικών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Φ.Χ.Τ.Υ. με το Πανεπιστήμιο του Portsmouth «Environmental Engineering”. Έλαβε μέρος στη διοργάνωση μεταπτυχιακού Τμήματος με το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων με θέμα «Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών». Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα άρχισε τον Οκτώβριο του 2004 και στο πρόγραμμα αυτό δίδαξε το μάθημα της Τεχνολογίας των Υλικών.