Home > ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ / Ειδικά Θέματα Μαθηματικών

Ειδικά Θέματα Μαθηματικών

Γλαμπεδάκης Α. Μιχάλης

Μακεδονικές

Τιμή | € 15,21 στο καλάθι

  • Κατηγορία ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
  • Copyright 1999
  • Κωδ. Καταλ.4-ΣΤ-37
  • Έκδοση
  • Κωδ. Εύδοξος 12899
  • Σελίδες 248
  • ISBN 960-319-148-5
  • Διαστάσεις 17 x 24
  • Barcode
  • Εξώφυλλο μαλακό
  • Γλώσσα Ελληνικά
  • Εσωτερικό Α/Μ
  • Ελλ.ή Μεταφρ. Ελληνικό
  • Βάρος σε gr 475

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να καλύψει τις ανάγκες του μαθήματος ''ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ" που πρόσφατα προστέθηκε στο πρόγραμμα του Τμήματος Τοπογραφίας του T.E.I. Αθήνας.

Κρίθηκε αναγκαίο, ύστερα από πρόταση καθηγητών άλλων μαθημάτων, να γραφεί ένα κεφάλαιο με βασικά θέματα επίπεδης τριγωνομετρίας καθώς και γεωμετρίας του χώρου γιατί πολλοί σπουδαστές που προέρχονται από τα Τεχνικά και Πολυκλαδικά Λύκεια εμφανίζουν αδυναμία στην περιοχή αυτή των μαθηματικών.

Προστέθηκε επίσης ένα μικρό κεφάλαιο με οδηγίες για τη χρήση υπολογιστών τσέπης για την επίλυση αριθμητικών και άλλων προβλημάτων, αφού έχει διαπιστωθεί ότι λίγοι μόνο σπουδαστές μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους. Ο συγγραφέας Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να καλύψει τις ανάγκες του μαθήματος "ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ" που πρόσφατα προστέθηκε στο πρόγραμμα του Τμήματος Τοπογραφίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Κρίθηκε αναγκαίο, ύστερα από πρόταση καθηγητών άλλων μαθημάτων, να γραφεί ένα κεφάλαιο με βασικά θέματα επίπεδης τριγωνομετρίας καθώς και γεωμετρίας του χώρου γιατί πολλοί σπουδαστές που προέρχονται από τα Τεχνικά και Πολυκλαδικά Λύκεια εμφανίζουν αδυναμία στην περιοχή αυτή των μαθηματικών.

Προστέθηκε επίσης ένα μικρό κεφάλαιο με οδηγίες για τη χρήση υπολογιστών τσέπης για την επίλυση αριθμητικών και άλλων προβλημάτων, αφού έχει διαπιστωθεί ότι λίγοι μόνο σπουδαστές μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους.

Αριθμητικά συστήματα,

Αλγεβρες Boole,

Αλγόριθμοι και λογικά διαγράμματα,

Στοιχεία γεωμετρίας του χώρου,

Εισαγωγή στην τριγωνομετρία,

Σφαιρική τριγωνομετρία,

Υπολογισμοί με αριθμομηχανή,

Χρήση των υπολογιστικών μηχανών στις διάφορες επιστήμες.

Ο Μιχάλης Γλαμπεδάκης γεννήθηκε στο Κολυμπάρι Χανίων. Μεγάλωσε στον Πειραιά και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Αγγλία και πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Είναι καθηγητής στο ΤΕΙ Αθηνών. Δίδαξε επί 3 χρόνια στη ΣΕΛΜΕ (Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Ηρακλείου, 3 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και 2 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μέχρι σήμερα έχει διδάξει περισσότερες από 4.000 ώρες σε σεμινάρια ενηλίκων του Υπουργείου Προεδρίας (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης) και διαφόρων Οργανισμών όπως η ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κ.ά.

Είναι ένας από τους 250 διαπιστευμένους εκπαιδευτές εκπαιδευτών και αξιολογητές για την πιστοποίηση εκπαιδευτών του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού/Υπουργείο Παιδείας - πρώην ΕΚΕΠΙΣ Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης/Υπουργείο Εργασίας) στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Επί 4 χρόνια διετέλεσε Προϊστάμενος της Μονάδας Τεχνικής Βοήθειας του Υπουργείου Παιδείας που υλοποιούσε τα χρηματοδοτούμενα από τη Διεθνή Τράπεζα Εκπαιδευτικά Σχέδια.

Έχει συντάξει 30 μελέτες για λογαριασμό διαφόρων Υπουργείων και Οργανισμών. Υπήρξε Σύμβουλος Ανάπτυξης των Εργαστηρίων: της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου, της Σχολής Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κύπρου, των Εργαστηρίων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Λεμεσού, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΟΤ, των Εργαστηρίων της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, των Αρσάκειων Σχολείων Πάτρας και Ιωαννίνων, του ΓΝΑ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ", του Γραφείου "ΔΟΞΙΑΔΗ", και δεκάδων άλλων έργων. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου) και της ΣΕΛΕΤΕ.

Έχουν δημοσιευθεί πολλές ανακοινώσεις και άρθρα του σε διεθνή συνέδρια, εφημερίδες και περιοδικά. Τέλος, έχει συγγράψει μόνος ή και με άλλους 41 βιβλία στον Εκδοτικό Όμιλος ΙΩΝ.

Από τον Ιούνιο του 2004 είναι μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για την Ανώτατη Εκπαίδευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργαζομένων χωρών και Σύμβουλος του ECTS (European Credit Transfer System – Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων) και της Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Ευρώπης.