Home > Νέα Eκδηλώσεις / 2006 / 07/03/2006--> Παρουσίαση Βιβλίου: «Εστίν μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία»

Ο Εκδοτικός Όμιλος ΙΩΝ & ο Δρ Χαράλαμπος Δ. Τσιλτικλής
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου:
 

«Εστί μεν ουνΕλλάς και η Μακεδονία»

του κ. Χαραλάμπους Δ. Τσιλτικλή,
Δρος Ιατρού Βιοπαθολόγου

στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων,
Αμφιθέατρο Αντώνη Τρίτση, Ακαδημίας 50, Αθήνα

την Τρίτη, 7 Μαρτίου 2006, στις 18:45

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ.:

Στέλιος Παπαθεμελής, Βουλευτής, πρ.Υπουργός
Νεοκλής Σαρρής, Καθηγητής Παντείου Παν/μίου
Φώτης Σιούμπουρας, Δημοσιογράφος

Τον συγγραφέα βραβεύει ο «Σύλλογος Ελλήνων Καϊρου»

Ένα βιβλίο ιστορικό, με θέμα τη Μακεδονία από την Αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. “Προκαλεί αγανάκτηση αυτό που οι γείτονές μας απεργάζονται ενάντια στις ιστορικές αλήθειες. Όταν ο στωικός φιλόσοφος, γεωγράφος και ιστορικός Στράβων (68 π.Χ.-20 π.Χ.) έγραφε στα «Γεωγραφικά» του, που έμειναν φημισμένα για τη μεθοδικότητα και την ακριβολογία τους από την οποία διέπονται, ότι «εστίν μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία» θα ήταν ασφαλώς αδιανόητο γι’ αυτόν, ότι κάποιοι από σύμπτωση κάτοικοι της Αρχαίας Δαρδανίας, με προέλευση και εθνικότητα μη ξεκαθαρισμένη, θα έφθαναν στην αναίδεια μετά από δύο χιλιάδες χρόνια να αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Είναι αδύνατο όμως οι χιλιετηρίδες της ιστορίας να διαγραφούν ή να διαψευστούν με ανυπόστατους ισχυεισμούς, με φατριασμούς ΄η με κατασκευασμένα ιστορικά ανέκδοτα που επινοούν σήμερα οι Σκοπιανοί. Η πολιτική ιστορία των Σκοπίων και οι στρατευμένοι διανοούμενοί της, εργάστηκαν εντατικά και μεθοδικά για να εμπεδώσουν στο εσωτερικό την πίστη, στο δε εξωτερικό την εντύπωση ότι η ψευδώνυμη «Μακεδονία» από τη μία πλευρά και Ελληνική Μακεδονία από την άλλη πλευρά, είναι τμήματα της ίδιας ιστορικής χώρας, η πρώτη ελεύθερη, η άλλη υποδουλωμένη στην Ελλάδα.

Στις μέρες μας ανθεί μια νέα ειδικότητα, η αρχαιοκαπηλία των ονομάτων και συμβόλων, με τη συνεργασία σεναριογράφων για δημιουργία ιστορίας φαντασίας επιστημονικής. Το θέατρο σε όλο το μεγαλείο του, με θεατές μερικούς φανατικούς θεατρόφιλους να χειροκροτούν.

Ο συγγραφέας Δρ. Χαράλαμπος Τσιλτικλής είναι ιατρός με ειδικότητες τη Βιοπαθολογία και την Κλινική Χημεία. Γεννήθηκε στο Κάιρο, όπου τέλειωσε το Γυμνάσιο της Αμπατείου Σχολής. Χρημάτισε Προϊστάμενος του Ινστιτούτου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, καθηγητής Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας. Κατέχει τη θέση Διευθυντή Κατάρτισης στο Κ.Ε.Κ. ΣΒΙΕ. Σημαντική αναγνώριση για τη θέση που κατέχει είναι η πιστοποίησή του από το ΕΚΕΠΙΣ (Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Δομών Συνεχιζόμενης Κατάρτισης και Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών)

Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα της ειδικότητάς του, στο Παρίσι και Λονδίνο και σε εξειδίκευση στη Μυκητολογία, καθώς και στη Λυών της Γαλλίας, όπου έγινε επίτιμο μέλος του Ι.N.S.A. (Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Επιστημών) . Έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει 110 ερευνητικές εργασίες και μονογραφίες ιατρικού περιεχομένου. Οργάνωσε πολλά Σεμινάρια και Συνέδρια, είναι κάτοχος πολλών διακρίσεων.

Έχει δημοσιεύσει 150 άρθρα με θέματα κοινωνικού και ιστορικού περιεχομένου και εκτός από τα δύο τελευταία πονήματά του («Η Ιατρική στην Αρχαία Αίγυπτο» και «Εστίν μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία») έχουν κυκλοφορήσει και τέσσερα βιβλία ιατρικού περιεχομένου εκ των οποίων το ένα βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 1985.